Väliaikainen Hiedanranta

Väliaikainen Hiedanranta tarjoaa kaupunkilaisille, yrityksille ja yhteisöille paikan kehittää elävää, monimuotoista ja kestävää kaupunkikulttuuria yhdessä. Väliaikainen Hiedanranta on yksi Tampereen kaupungin Hiedanrannan kehitysohjelman kolmesta osa-alueesta kaupunginosan suunnittelun ja innovaatioyhteistyön ohella, ja sen toiminta tukee alueen kehittymistä tulevaisuuden kestäväksi ja älykkääksi kaupunginosaksi.

Urbaanin katukulttuurin ja värikkään taiteen kehdoksi muuntautunutta Hiedanrannan aluetta kehitetään paraikaa − tästä ajatus väliaikaisuudesta. Kaupunkitila elää, muuttuu ja rakentuu koko ajan uudenlaiseksi ja juuri tästä on myös Väliaikaisessa Hiedanrannassa kyse; yhdessä tekemisestä, osallistumisesta ja jatkuvasta uuden luomisesta. Väliaikainen toiminta elää kaupunginosan kehittämisen ja rakentamisen mukana.

Väliaikainen Hiedanranta alkoi vuonna 2015 kokeiluna, jossa kaupunki avasi entisen, 1600-luvulla perustetun ratsutilan ja sittemmin Metsä Boardin selluloosatehtaana toimineen alueen sekä sen rakennukset kaupunkilaisten käyttöön. Alueen avaamisella pyrittiin tarjoamaan kaupunkilaisille uudenlainen toimintaympäristö, jossa on mahdollisuus osallistua oman lähialueen ja kaupungin kehittämiseen konkreettisin ja kestävin teoin.

Nykyisin Hiedanrannan historiallinen kartano- ja tehdasmiljöö kutsuvat urbaania seikkailijaa värikkään kaupunkikulttuurin keskelle nauttimaan monien yritysten ja toimijoiden tarjoamista palveluista tai tekemään ja luomaan uutta itse. Tampereen kaupunki vuokraa vanhan teollisuusalueen tiloja väliaikaiseen käyttöön ja mahdollistaa erilaisia tapahtumia sekä aktiivista toimintaa alueella.

Vain muutaman kilometrin päässä Tampereen keskustasta sijaitsevien rakennusten kätköistä löytyy koettavaa kaiken ikäisille. Hiedanranta tarjoaa elämyksellisen kohtaamispaikan uudenlaista kaupunkikulttuuria etsiville matkailijoille, kaupunkilaisille ja muille toimijoille. Alue ihastuttaa monipuolisilla musiikki- ja taidetapahtumilla sekä yllättää mukaansa kutsuvalla sirkustoiminnalla ja Suomen suurimmalla betonisella sisäskeittihallilla. Väliaikaisen Hiedanrannan sosiaaliseen kestävyyteen tähtäävä kulttuuritoiminta on musiikin ja taiteen lisäksi myös paljon muuta; kaupunkiviljelyä, liikuntaa, kuntouttavaa työtoimintaa ja alueen kehittämiseen liittyvää avointa työpajatoimintaa.

Seuraa Hiedanrannan kehitysohjelmaa ja alueen kehitystä Tampereen kaupungin sivuilta:
www.tampere.fi/hiedanranta

Ajankohtaisimmat tiedot tapahtumista ja alueen kehityksestä löydät myös Facebookista.

Kansikuva: Meri Lampinen