Puutarhajuhlat

Lielahden entinen tehdasalue, Hiedanranta aukeaa yleisölle jälleen elokuun 15. ja 16. päivä. Viikonlopun aikana alueelle tuovat ohjelmaa paikalliset yhdistykset ja toimijat, etunenässä SWÄG, Hukkatila, Urbaani Tampere ja Kalevanharjun yhteisöviljelijät.

 

Lauantaina hengailua, puistoilua ja biletystä
Lauantaina kartanossa ja sen piha-alueilla on tarjolla elektronista musiikkia ja visuaalista taidetta. Ohjelmasta vastaa tamperelainen Kartanon puistossa ja ulkoalueilla saa hengailla maksutta. Kartanon techno- ja housepainotteiseen ohjelmaan on kuuden euron pääsymaksu.

SWÄGin toiminnanjohtaja Joonas Toivonen näkee Hiedanrannassa paljon potentiaalia monipuoliselle kulttuuritoiminnalle. – Alueen sijainti ja miljöö ovat huippuja. Kuultuamme kaupungin suunnitelmista väliaikaiseen toimintaan alueella ja Väliaikainen Hiedanranta -hankkeesta, tartuimme tilaisuuteen. Me haluamme edistää alueen väliaikaistoimintaa ja Tampereen kulttuurielämää. Puutarhajuhlien lauantai on meidän näköisemme tapa startata toiminta Hiedanrannassa.

Sunnuntaina puistopiknik, suunnistusta ja ravintolapäivää

Puistokonsertista vastaa tamperelainen jazz-yhtye Samanna eli Anna Pesonen, Inari Ruonamaa, Sami Sippola ja Sebastian Kruhn esiintyvät iltapäivän aikana. Lisäksi Hukkatila ry tarjoilee rentoon hengailuun sopivaa musiikkia levylautaselta.

Sunnuntaina kartanoon tulee myös Urbaani Tampere, joka perustaa puutarhajuhliin kahvilan. Urban Cafessa voi tutustua yhdistykseen, jutella kaupunkipolitiikasta ja onpa tarjolla aiheeseen liittyvää askartelua lapsille. Yhdistys tekee myös lapsille suunnistusradan kartanon maastoon.

Urbaanin Tampereen mukana myös yhdyskuntalautakunnan puheenjohtaja Pekka Salmi ja varapuheenjohtaja Jaakko Stenhäll ovat lupautuneet kahvittelemaan sunnuntaina klo 12-13.

Kartanonpuistossa Kalevanharjun yhteisöviljelijät antavat ideoita ja inspiraatiota mahdollisesta kaupunkiviljelmästä Hiedanrannassa.

Tapahtumat alueella ovat ilmaisia, lukuun ottamatta kartanon sisätilojen iltatapahtumaa lauantaina.

Hiedanrannan alueen viikonlopun pääsyajat

Alue on ensi viikonloppuna yleisölle avoinna seuraavasti:

Lauantaina 15.8. 16-02
Sunnuntaina 16.8. 11–16

Lauantaina alueelle on kulku Rantatien portista. Sunnuntaina alueelle pääsee sekä Rantatien että Lielahdenkadun porteista.

Hiedanrannan alueella saa viikonlopun aikana liikkua vapaasti aidatun alueen sisäpuolella. Alueen sisäpuolelle jäävät mm. Lielahden kartano ja sen puutarha, vanha vesilaitos sekä pajarakennus.

Hiedanrannasta syntyy aikanaan asuinalue, jonka luonne ja koko ratkeavat myöhemmin. Nyt on pyydetty tamperelaisilta ideoita erityisesti alueen väliaikaiseen käyttöön, mutta kaikkeen suunnitteluun halutaan myös asukkaita ja yhteisöjä mukaan Puutarhajuhlat ovat syntyneet näistä ideoista ja toimijoiden yhteydenotoista.

Hiedanrannan kehittämispäällikkö Reijo Väliharju on innoissaan tulevasta tapahtumaviikonvaihteesta. – Olemme iloisia, että esittämäämme pyyntöön järjestää Hiedanrannan alueella toimintaan on tartuttu näin innokkaasti. Toivomme, että saisimme lisää yhteydenottoa ja että voisimme järjestää vielä loppuvuodestakin toimintaa alueella. Erityisesti toivoisimme yhteydenottoja, jotta saisimme alueelle toimijoita, jotka toisivat alueelle vähän pidempiaikaistakin toimintaa ensi kesäksi.

Hiedanrannan toimintaa ja kehitystä voit seurata verkkosivuilta. Voi lähettää palautetta ja ideoita niiden kautta alueesta ja sen tulevaisuudesta.

 Hiedanrannan puutarhajuhlat

Sivustosta vastaa: Asiakaskehitystoimisto Kuowi Oy


Väliaikainen Hiedanranta

Sivustosta vastaa: Asiakaskehitystoimisto Kuowi Oy


Hiedanranta

Teksti: Riina Pulkkinen/Anna-Leea Hyry

Lisätietoja

 
Kuowi Oy/
Palvelu- ja kaupunkimuotoilija
Riina Pulkkinen
 
Puhelin 040 7080 178
 
Tampereen kaupunki, kiinteistötoimi/
Kehityspäällikkö
Reijo Väliharju
 
Puhelin 050 388 0901