Ideakilpailun jatkot – ilmoittautumiset työpajoihin

Hiedanrannan tulevan kaupunginosan yleissuunnittelu on alkamassa. Tampereen kaupunki ja DAC-tutkimushanke järjestävät nyt kaikille avoimet Hiedanrannan ideakilpailun jatkot. Jatkot tarkoittavat neljän työpajan sarjaa, jossa kaupunkilaiset, virkamiehet ja arkkitehdit kehittävät alueen tulevaisuutta yhdessä ideakilpailun voittajatöiden pohjalta. Jo aiemmin Hiedanrannassa on pidetty alueen suunnittelujuhlia.

Työpajojen tavoitteena on katsoa rohkeasti tulevaisuuteen ja kasvattaa aluksi lennokkaita ideoita, joista edetään kehittämään käytännöllisiä ratkaisuja Hiedanrantaan. Kuhunkin tilaisuuteen voidaan ottaa korkeintaan 60 osallistujaa. Ilmoittautua voi joko yhteen tai useampaan työpajaan.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten kannattaa olla nopea. Kaikki työpajat pidetään klo 17-20.

Työpajojen teemat ja ilmoittautuminen

25.4. Kaupunki on ihmisen koti
Lielahden kartano
Teema: Kehitetään suunnittelua ohjaavia periaatteita eteenpäin. Illan aikana käsitellään koko kaupunginosan laajuisia kysymyksiä hyvästä kaupunkielämästä, kulttuurista ja kaupunkiluonnosta kiertotalouteen. Tilaisuus on täynnä, ja ilmoittautuminen on päättynyt.

26.4. Torilla tavataan
Kulttuuritila Kuivaamo

Teema: keskitytään palveluihin, liikkumiseen sekä eri reittien solmukohtiin. Tällaisia solmukohtia ovat esimerkiksi torit tai Hiedanrannan uusi sydän, eli vanhaan teollisuusmiljööseen rakentuva eloisa keskus. Illan aikana ideoidaan palveluiden tulevaisuutta, mihin oleellisesti liittyy myös Lielahden automarkettialueen kehittäminen.Ilmoittautuminen on päättynyt.

27.4. Kortteleissa kuhisee
Kulttuuritila Kuivaamo

Teema: Tulevaisuuden asuminen. Pohditaan, voisiko Hiedanranta tarjota esimerkiksi aivan uudenlaista yhteisöllistä asumista tai erikoistuneita kortteleita, joissa työ ja asuminen sekoittuvat. Ilmoittaudu tästä.Ilmoittautuminen on päättynyt.

10.5. Tulevaisuuspyörre
Lielahden kartano

Teema: Työpaja, joka kokoaa parhaat ideat aiemmista työpajoista. Tavoitteena on löytää polkuja siihen, miten ja ketkä voisivat ideoita todella lähteä toteuttamaan. Ilmoittaudu tästä. Ilmoittautuminen päättyy 8.5.

Kaikissa työpajoissa on tarjolla virvokkeita ja kevyttä syötävää. Kulttuuritila Kuivaamoon on esteetön kulku ja tilassa on käytössä inva-wc. Lielahden kartano ei valitettavasti ole esteetön. Selvitämme vielä mahdollisuutta induktiosilmukan käyttöön.

Osallistu jo ideointiin

Ideointiin voi osallistua ennakkoon sosiaalisen median kautta jakamalla esimerkiksi kuvia ja tekstiä hienoista esimerkeistä maailmalta merkittynä #Hiedanranta -hashtagilla. Myös kuvat Hiedanrannasta yhdistettynä kehitysideoihin ovat tervetulleita. Ideoita käytetään työpajoissa inspiraatiomateriaalina.

Lisätiedot

Koordinaattori Mikko Kyrönviita
Dwellers in Agile Cities -tutkimushanke
p. 050 5099026
mikko.kyronviita(a)uta.fi

Tutustu ideakilpailun arvostelupöytäkirjaan.