VAUVA- JA TAAPEROTEATTERI AEIOU

VAUVA- JA TAAPEROTEATTERI AEIOU ALOITTI SÄÄNNÖLLISEN ESITYSTOIMINNAN TAMPEREELLA

Kiertueteatterina toimiva suomalais-slovenialainen Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU aloitti säännöllisen esitystoiminnan Lielahden kartanossa Tampereella. Hankkeen yhteistyökumppanina toimii Väliaikainen Hiedanranta ja hanketta tukee Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto. Syksyn esityskausi käynnistyi Masussa-esityksellä Hiedanrannan Puutarhajuhlissa lauantaina 18.8.2018. Syksyn ohjelmistossa on neljä eri esitystä: Masussa, Kehoko, Pää alas - jalat ylös! ja Sinä ja minä.

AEIOU tekee värikästä ja osallistavaa teatteria – taidetta pilke silmäkulmassa. Esitykset tarjoavat pikkulapsille myönteisiä ja kehitystä tukevia virikkeitä. AEIOU-esitykset on suunnattu vauvoille ja taaperoille, mutta ne pitävät otteessaan myös 4-8-vuotiaat lapset. Esityksissä on puuhaa ja huvituksia myös aikuisille!

Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU toimii kahdessa maassa
AEIOU on toiminut Sloveniassa vuodesta 2010 ja Suomessa 2013 alkaen. Esitykset pyörivät yhtaikaisesti molemmissa maissa. Toiminta ei ole siis ainoastaan kansainvälistä, vaan myös paikallista. AEIOU on näyte siitä miten kahden eri kulttuurin välinen yhteistyö voi olla hedelmällistä: syntyy oivaltavaa taidetta, joka tavoittaa uusia yleisöryhmiä. AEIOU on palkittu Slovenian Nukketeatteripalkinnolla 2013 ja 2015 ja sille myönnettiin Slovenian Teatterilaatumerkki 2017. Kiertueteatterilla on ollut kahdeksan toimintavuotensa aikana yli 55 000 katsojaa. AEIOU-työryhmä koostuu teatterin, kuvataiteen ja taidekasvatuksen ammattilaisista. Taiteellisen työryhmän jäseniä ovat Ylöjärven Siivikkalassa asuva nukketeateritaiteilija Katja Kähkönen ja slovenialaiset kuvanveistäjä-taideaineiden opettaja Mateja Ocepek ja nukketeatteritaiteilija Katja Povse.

Syksyn 2018 ohjelmisto Lielahden kartanossa:

Masussa

6kk +
www.aeiou.si/fi/ohjelmisto-suomi/masussa.html
pe 14.9. klo 17
la 15.9. klo 15

Kehoko
3v +
www.aeiou.si/fi/ohjelmisto-suomi/kehoko.html
pe 5.10. klo 17
la 6.10. klo 15

Pää alas - jalat ylös!
6kk +
www.aeiou.si/fi/ohjelmisto-suomi/paeae-alas-jalat-yloes.html

pe 2.11. klo 17

Sinä ja minä
1,5v +
www.aeiou.si/fi/ohjelmisto-suomi/sinae-ja-minae.html
la 1.12. klo 15

Esitystiedot: www.aeiou.si/fi

Liput: 8 EUR, maksu käteisellä ennen esitystä

Lippuvaraukset: www.aeiou.si/fi

Lisätiedot: info@aeiou.si, p. 0407296654 (Katja Kähkönen)