19.8. Hiedanrannan Puutarhajuhlat

Hiedanrannan perinteeksi muodostuneet Puutarhajuhlat tulevat taas 19. päivä elokuuta! Hiedanrannan upea puutarha on täynnä musiikkia, taidetta, hyvää ruokaa ja lastenkulttuuria. Tapahtuman aikana pääset myös kurkistamaan uusimpiin suunnitelmiin tulevaisuuden kaupunginosasta. Tapahtuma alkaa klo 11 ja huipentuu Kulttuuritila Kuivaamon jatkoihin klo 22–03.30. 

Puutarhajuhlat kutsuvat sinut viettämään rentoa elokuista juhlaa ja tanssimaan pimenevään kesäyöhön. Nälän yllättäessä voit suunnata katuruokakojuille tai varautua ottamalla mukaan oman piknik-korin. Vapaa pääsy!

Hiedanrantaan pääset myös vesibussilla! Möljän laiturin kunnostustyöt valmistuvat juuri parahiksi Puutarhajuhliin, minkä kunniaksi m/s Merete seilaa tapahtumapäivänä väliä Mustalahti-Hiedanranta. Kyyti lähtee aina puolelta Mustalahdesta klo 10.30–17.30 ja Hiedanrannasta tasatunnein klo 11–18. Mukaan mahtuu kerrallaan enintään 80 matkustajaa. Kuljetus on maksuton! Paikan päälle pääset myös kävellen, pyörällä, bussilla tai autolla. Suosittelemme käyttämään julkisia kulkuvälineitä! Lisätietoa laivakuljetuksesta ja muita saapumisohjeita on alla.

TERVETULOA!

Puutarhajuhlat Facebookissa

OHJELMA LYHYESTI:

HIEDANRANNAN PUUTARHA

klo 11–14 PumPum PellePändi
klo 12–13 Nurmikkotanssit & Rientolan soittokunta
klo 12 & 13 Taika:n Puistopilates
klo 12–14 Lasten rastit!
klo 13–13.30 Jättisaippuakuplashow
klo 14–17 Glitteritatuointeja ja -meikkausta

PUUTARHALAVA

klo 13 Nooa Nestori
klo 14 Muurikki ja metsänväki -tarinakonsertti
klo 15 Black Bird Chain (soolo)
klo 16 Janne Laurila
klo 17.15 Hangover Heart
klo 18.30 Kaveri Special
klo 19.45 Tre-Funk III
klo 21 Jätä Jämät

LIELAHDEN KARTANO

klo 11 & 13 Tarinoita Hiedanrannasta -kävelykierrokset
klo 11–16 Hiedanrannan suunnittelukonttori
klo 11–18 Kartano-kahvila Mielihyvin avoinna
klo 11–18 Valokuvanäyttely, Aleksi Martikainen
klo 11–18 Keskoset-näyttely

AUTOTALLIKINO

klo 11–21 Wave-screening (TAMK)

HIEDANRANNAN PAJAN PUISTO

klo 11–22 Hiedanrannan Pajan avoimet ovet
klo 11–22 Puistoon kätkettyjä käsityöläisten tarinoita
klo 11 & 15 Keppihevosten esteratakisat

KENNELI D.I.Y.

klo 14–18 Skeittihalli avoinna

KUIVAAMO

klo 16–17 Sirkus Faktorin työpaja
klo 22–02.30 After dark (K18), Confident, Inner, Liki, Yksi

KELLUVA PUUTARHA

klo 15–15.30 Kaupunkiviljelyn esittelyä

KIERTOTALOUSKOHTEET

Avoinna klo 11–14
Biohiililaitos, Carbofex Oy
Kuivakäymälät, DT-keskus Oy
Leväkasvattamo, TTY

NOTTBECKIEN HAUTAUSMAA

Avoinna klo 11–14
Opastetut kierrokset (45 min) klo 11, 12 & 13

RUOKAA

Katukeittiö Leidi
Mielihyvin Makkarabaari
SPIRO
Iiisi Sositsi
Cafe Kanguu

LISÄTIETOJA OHJELMASTA

TARINOITA HIEDANRANNASTA klo 11 ja klo 13

Kävelykierroksilla sukelletaan Hiedanrannan vanhan tehdasalueen kiehtovaan menneisyyteen ja rakennuksien historiaan, vieraillaan Nottbeckien tehtailijasuvun yksityisellä hautausmaalla sekä tutustutaan Hiedanrannan kiertotalouskokeiluihin. Kierrosten kesto on noin 1,5 tuntia. Lähtö Lielahden kartanon edestä. Ei ennakkoilmoittautumista.

KARTANON SUUNNITTELUKONTTORI klo 11–16

Tule tutustumaan uusimpiin visioihin Hiedanrannan kaupunginosasta! Konttorissa on nähtävillä yleissuunnitelman tuoretta aineistoa, jota esitellään nyt ensimmäistä kertaa. Tule keskustelemaan Hiedanrannan kehittäjien kanssa ja kerro meille miten mielestäsi suunnitelmia pitäisi kehittää edelleen.

KESKOSET-NÄYTTELY klo 11–18
Keskoset -luonnostelevan taiteen tapahtuma järjestettiin Pispalan nykytaiteen keskuksella toukokuussa. Tapahtumaan osallistui eri alojen taiteilijoita, jotka toivat paikalle tekemiään luonnoksia ja keskeneräisiä teoksia. Näytteille tuotiin ennen kaikkea sellaisia ideoita tai näkyjä, joita ei oltu saatettu viimeistelyn asteelle. Luonnoksien välille löydettiin yhteisiä esiintymis- ja näyttäytymiskeinoja toistensa seurasta. Niissä tapauksissa, jolloin luonnoksille ei löydetty yhteistä liittymää, ei sitä väkisin etsitty.Näyttelyssä on esillä viikon aikana valmistuneet teokset.  

HIEDANRANNAN PAJAN PUISTO klo 1122

Puiston puihin kätkeytyy käsityöläisten tarinoita, tule etsimään niitä ja samalla voit kertoa oman tarinasi käsityöstä tai käsillä tekemisestä. Illan tummetessa puistoon syttyvät kynttilälyhdyt. Käsityöläisten ja taiteilijoiden työhuoneet ovat avoinna puutarhajuhlien ajan, joten tule kurkkaamaan mitä verstailla syntyy!

Pajan puistossa pääset kisaamaan huimissa keppihevosten esteratakisoissa. Ota mukaasi oma runoratsu, satuheppa tai yksisarvinen. Jos sinulla ei ole omaa ratsua, lainaaminen onnistuu tallipysäkiltä. Esteratakisat kello 11–12 ja 15–16.

KARTANON PUISTO klo 1122

LASTEN RASTIT! klo 12–14
Sopimusvuori ry:n järjestämät Lasten rastit! -ohjelmanumero  Lielahden Kartanon puistoalueella klo 12–14. Luvassa erilaisia rastitehtäviä, ja jokainen osallistuja palkitaan

JÄTTISAIPPUAKUPLASHOW klo 13–13.30
Jättisaippuakuplaryhmä Ruffle Army taikoo Hiedanrannan puutarhajuhlissa monimetrisiä, kauniita jättisaippuakuplia lasten ja aikuisten iloksi. Sateenkaaren väreissä kimmeltävät jättikuplat tarjoavat ihanan hetken satumaailmassa.
Ruffle Army

GLITTERIPISTE klo 14–17
Ruffle Army tekee tapahtumassa ilmaisia glittertatuointeja ja glittermeikkausta! Ihanat kimalletatuoinnit ovat hauskoja päivän piristyksiä! Valittavana on paljon eri malleja ja kimaltavia värejä. Glittertatuointi on vedenkestävä ja pysyy iholla useita päiviä.

PUMPUM PELLEPÄNDI klo 11DIE HARD TAMPERE esittäytyy14
Pellepändi soittaa lasten kanssa ideoitua PelleRokkia, joka laittaa myös vanhemmat ja isovanhemmat tanssimaan ja laulamaan.
sirkusrakkauspumpum.fi

TAIKA PUISTOPILATES klo 12 & 13
Fysioterapia & Pilates TAIKA:n ohjaaja Anu Lehtimäki ohjaa puistopilatekset klo 12–12.45 ja klo 13–13.45. Osallistuminen on maksutonta, ja voi osallistua myös molempiin hetkiin. Varaa mukaan oma jumppamatto ja vesipullo.

DIE HARD TAMPERE klo 12–16
Hiertämö, Hiedanrannan vanhoista tehdasrakennuksista uusin, saa ensimmäisen teatteriensi-iltansa 27.9.2017. DIE HARD TAMPERE työryhmä on tavattavissa klo 12-16 välisenä aikana. Onko jotain, minkä suhteen olemme täysin ehdottomia?

AUTOTALLIKINO klo 11–21

Wave- screening tarjoaa värikkään kirjon Tampereen Ammattikorkeakoulun Fine Art- opiskelijoiden videotaidetta ja suuren annoksen visuaalista mielihyvää. Videotaideteokset asettavat yleisön monien eri tunnetilojen eteen: katsoja voi löytää inhoa ja kuvotusta, myötätuntoa, iloa ja suuttumusta, vääryyttä ja oikeutta, ja kertomuksia, joita ei ole vielä luotu. Kuvia lihasta ja nälästä, ikävästä, elämän keveydestä ja kauneudesta, kaupungeista. mielenterveydestä, valosta ja varjosta - ne yhdessä luovat voimakkaan mutta lempeän aallon, joka syntyy eri aiheiden tuomisesta yhteen odottamattomaksi, mutta samalla soljuvaksi tarinaksi.

KARTANO-KAHVILA MIELIHYVIN klo 1118

Oletko vielä maistanut Kartanon Romanssileivosta tai Nottbeckin leivosta? Jos et, niin ei hätää! Sopimusvuori ry:n ylläpitämä Kartano-Kahvila Mielihyvin on avoinna klo 11–18. Kahvilassa on tarjolla suolaista ja makeaa pieneen nälkään.

KENNELI D.I.Y. klo 11–22

Skeittihalli avoinna klo 14–18. Pihan skeittipuisto kaikille avoinna koko päivän.

KULTTUURITILA KUIVAAMO 

SIRKUS FAKTORI klo 16–17
Sirkus Faktorilla Kuivaamolla pääset kokeilemaan eri sirkuslajeja ja saat ohjausta. Lajeina mm. akrobatia, vanteet, tasapaino, slackline, ilma-akrobatia, jongleeraus. Tule ja päästä irti sisäinen sirkus-sielusi! 

AFTER DARK klo 22–02.30 (K18)
Esiintymässä Confident, Inner, Liki & Yksi.

KELLUVA PUUTARHA klo 15–15.30

Tule tutustumaan Hiedanrannan kelluvaan puutarhaan ja jututtamaan viljelijöitä.

NOTTBECKIEN HAUTAUSMAA klo 11–14

Milavida avaa yleisölle Nottbeckien tehtailijasuvun yksityisen hautausmaan portit Hiedanrannan Puutarhajuhlissa. Von Nottbeckit rakennuttivat hautausmaan ja kappelin Lielahteen vuonna 1885. Hautausmaalla pääset tutustumaan Tampereen historian merkkihenkilöihin ja heidän tarinoihinsa opastetulla kierroksella. Maksuttomat hautausmaaopastukset (45 min) klo 11,12 & 13. HUOM! Kulku Nottbeckien hautausmaalle Sellukatu 8:n pysäköintialueen kautta (ei suoraa kulkuyhteyttä Hiedanrannasta).

RUOKAA

Katukeittiö Leidi
Ruoka-auto Leidi tarjoilee herkullisia kala- ja kasvisruokia. Leidi suosii luomua! 

SPIRO
Spirosta saat täysin vegaanisia jätskirullaherkkuja, jotka valmistetaan paikanpäällä silmiesi edessä tuoreista raaka-aineista!

Mielihyvin Makkarabaari
Sopimusvuori ry:n Makkarabaarissa tarjoillaan sekä liha- että kasvismakkaraa. Makkarabaari sijaitsee Lielahden Kartanon puistoalueella. Nam, mitä olisi kesä ilman makkaraa!

Iiisi Sositsi
Hiedanrannan Pajan pop up -ravintola.

Cafe Kanguu
Kahviauto Kanguusta saat helpotusta kahvihampaan kolotukseen sekä vilvoittavia virvokkeita.

Mehubaari Musta Enkeli
Janonsammuttajaksi kylmiä ja lämpimiä herkkujuomia!

NÄIN SAAVUT PUUTARHAJUHLIIN:

Pyörällä tai kävellen:
Paasikiventien alikulkutunnelin kautta pääsee rantaa pitkin kulkevalle, uudelle kevyen liikenteen väylälle. Keskustan suunnasta Hiedanrantaan voi tulla joko Paasikiventien tai Pispalan valtatien kautta.

Vesibussilla:
Maksuton laivakuljetus m/s Meretellä Mustalahden satamasta. Lähdöt klo 10.30–17.30 aina puolelta. Paluu Hiedanrannan Möljältä klo 11–18 tasatunnein. Kyytiin mahtuu ensimmäiset 80 matkustajaa.

Sylikoiran voi ottaa mukaansa laivan kannelle, laivan sisälle ei lemmikkieläimiä. Pyörät eivät valitettavasti mahdu kyytiin. Lastenrattaita mahtuu mukaan muutamia. Suosittehan kokoontaitettavia malleja.

Kannattaa varautua jonoihin! Mustalahden sataman kohdalla on bussi 3:n pysäkki, jolla myös pääsee Hiedanrantaan.

Bussilla:
Kartanoa lähin pysäkki on Paasikiventiellä nimeltään Hiedanranta: 1010 ja 1011. Näille pysähtyvät linjat 3, 3V, 21, 28A, 28B, 28C, 35, 37, 80, 85 ja 85V.

Autolla:
Ajo Lielahden kauppa-alueen läpi Lielahdenkadulle, josta käännytään Hiedanrantaan ja tehdasalueelle. Pysäköinti on ennen tehdasaluetta, järjestysmiehet opastavat tarvittaessa. Invapysäköinti on Kartanon ja Pajan parkkipaikoilla.

Karttoja Hiedanrantaan saapumisesta on täällä.


TERVETULOA!

Tapahtuman järjestävät:

Hiedanrannan Paja, Hiedanrannan kelluva puutarha, Kenneli D.I.Y
Kuivaamo, Kuntoutuspolku ry, Sirkus Faktori, Sopimusvuori ry  ja Tampereen kaupunki

Lisätietoja: sini.jussila(at)tampere.fi ja juhana.suoniemi(at)tampere.fi